Hakerat rusë në zgjedhjet e SHBA, por nuk ndikuanSipas gazetës “Washington Post”, në fillim të gushtit 2016, Presidenti Barak Obama u informua nga Agjencia Qendrore e Zbulimit se, Presidenti rus, Vladimir Putin ishte angazhuar drejtpërdrejt në një operacion kibernetik për të sabotuar dhe diskredituar garën presidenciale amerikane.

SHBA-Rusi, lufta e re brenda luftësBernard Guetta

Rusia në zgjedhje nuk ndikoi në rezultatZyrtarët amerikanë u thanë ligjvënësve të mërkurën se, nuk ka dyshim se Rusia kishte ndërhyrë gjerësisht në zgjedhjet presidenciale të vitit të kaluar, me synimin për të ndihmuar biznesmenin Donald Trump të fitonte zgjedhjet.

Fundi i privatësisëGjithnjë e më shumë gjurmë dixhitale dhe algoritma gjithnjë e më të forta zbulojnë tiparet tona më intime të personalitetit.

Trump s’ndalet, tjetër fitore në Georgia e South CarolinaDemokratët në SHBA dështuan sërish në përpjekjen e tyre për ta shfrytëzuar popullaritetin e ulët të Presidentit të SHBA, Donald Trump tek zgjedhësit e republikanëve.