Sociale

Dibër, banorët në protestë, kundërshtojnë ndërtimin e HEC-itBanorët e fshatit Fushë–Çidhën në Arrëz të Dibrës kundërshtojnë ndërtimin e një HEC-i që sipas tyre u dëmton zonën ku kanë jetuar për breza e breza me radhë.

KLSH: Mjedisi në gjendje të mjerë, rrezik për shëndetin dhe integrimin në BEShkatërrimi i mjedisit në Shqipëri mund të jetë një rrezik serioz për jetën e qytetarëve shqiptarë, por edhe për integrimin e vendit në BE.

Pronësia intelektuale, Shqipëria përkeqësohet çdo vitIndeksi Ndërkombëtar për të Drejtat e Pronësisë Intelektuale, në raportin e këtij viti e rendit Shqipërinë në vendin e 118 nga 129 të ekzaminuara, për çdo vit që nga 2015 ku u përfshi për herë të parë në raport, me zbritje shkallësh sipas analizës së Alliance.

Mos ma prek Vjosën! Artistë dhe studiues në protestëMe një qëllim të vetëm, të mbrojmë Vjosën, artistë të njohur shqiptarë janë bërë bashkë për të çuar deri në fund këtë kauzë.

Berisha: Sot universitetet hapën dyert, por me tarifa 3 herë më të larta se më 2013Ish-Kryeministri Sali Berisha, në nisjen e vitit të ri akademik ka theksuar se sot universitetet hapën dyert për studentët shqiptarë, por me tarifa 3 herë më të larta se më 2013 dhe me 20 mijë pranime më pak.