E çuditshme

Australi, roboti që krijon vepra artiVepra arti dhe fasada të bukura zbukurojnë ndërtesat në shumë qytete të botës.

Zbulohet varri më i lashtë i fiseve MajaVarri i një “mbreti -zot” të lashtë është gjetur në një nga sitet e qytetit të Majas, Waka në veri të Guatemalës.

Një dron ambulancë që mund t’ju shpëtojë jetënNë disa zona rurale, njerëzit mund të rrinë e të presin me orë për ndihmën mjekësore.

Poloni, zbulohen shënime të shkruara nga Nikola KopernikuShënime të cilat besohen të jenë shkruar me dorë nga matematicienti dhe astronomi i njohur Nikola Koperniku, janë prezentauar në konferencën “Dokumentet e Nikola Koperniku në print në Librarinë Olsztyn në Seminarin Warmia Metropolis Hosianum në Fakultetin e Teologjisë në Unoversitetin e Warmia dhe Mazury në Olsztyn, Poloni.

Zbulohet një oqean nën sipërfaqen e TokësUji mbulon rreth 70% të sipërfaqes së Tokës, por një sasi e madhe e kësaj gjendet brenda planetit tonë.