Mistere

Alarm në Antarktikë, ndryshimet klimatike dhe ngrohja globale po shkrijnë akujtëMasivet e mëdha akullnajore në Antarktikë rrezikohen të thyhen në 40-50 vitet e ardhshme, dhe jo pas 200 vitesh, siç ishte parashikuar.

Numri zero, misteri më i madh matematikorKërkuesit nga Universiteti i Oksfordit analizuan dorëshkrimin e Bakhshalit, teksti matematikan më i vjetër dhe përcaktuan origjinën e simbolit.

Shkencëtarët, industria e alkoolit ka fshehur rrezikun për lidhjen mes alkoolit dhe kanceritShkencëtarët po akuzojnë industrinë e alkoolit se ka përhapur informacion të pasaktë për lidhjen mes alkoolit dhe kancerit.

Shkencëtarët nisin kërkimet për alienë në MarsQeveria britanike do të mbështesë Agjencinë Hapësinore të Britanisë së Madhe me një fond prej 3 milionë paundësh.

Misteri i valës së dritës në yllin TabbyModele të çuditshme të dritës afatgjatë përreth një objekti yjor të zymtë rreth 1.300 vjet larg mund të shkaktohen nga pluhuri orbital dhe nuk ka gjasa të jetë rezultat i një “megastrukture të huaj”, besojnë shkencëtarët.