Rajoni

Hakerat rusë në zgjedhjet e SHBA, por nuk ndikuanSipas gazetës “Washington Post”, në fillim të gushtit 2016, Presidenti Barak Obama u informua nga Agjencia Qendrore e Zbulimit se, Presidenti rus, Vladimir Putin ishte angazhuar drejtpërdrejt në një operacion kibernetik për të sabotuar dhe diskredituar garën presidenciale amerikane.

Rusia në zgjedhje nuk ndikoi në rezultatZyrtarët amerikanë u thanë ligjvënësve të mërkurën se, nuk ka dyshim se Rusia kishte ndërhyrë gjerësisht në zgjedhjet presidenciale të vitit të kaluar, me synimin për të ndihmuar biznesmenin Donald Trump të fitonte zgjedhjet.

Partia e Macron fiton shumicën absoluteMegjithë pjesëmarrjen e ulët në votime, Partia e Presidentit Emmanuel Macron ka siguruar fitoren absolute në zgjedhjet presidenciale, sipas rezultateve të para.

Katari, 2.5 milionë USD Ashcroftit për konfliktin
Qeveria e Katarit e ka angazhuar ish-prokurorin e Përgjithshëm të Shteteve të Bashkuara, John Ashcroft, për të ndihmuar vendin rreth akuzave të fqinjëve arabë dhe presidentit të SHBA-së, Donald Trump, se Katari e mbështet terrorizmin.

Tunelet e drogës nga Meksika në SHBATrafikantët e drogës, që kërkojnë të futen në tregun fitimprurës amerikan, kanë krijuar kalime të ndryshme sekrete për të kontrabanduar produktet e tyre të paligjshme.