Monedha

EUROSTAT: Shqipëria, e dyta në Europë për mos mbledhje të taksave


 

Reagimi

Crawford: Rama po përzë investitorët amerikanëTeksa kryeministri Edi Rama ka kërkuar nga ambasadorët e Shqipërisë në botë të marrin një rol të ri për të ridemiensionuar diplomacinë ekonomike dhe nevojën që ka vendi për të thithur investime të huaja, për kreun e Dhomës Amerikane të Tregtisë, Mark Crawford, vëmendja duhet të përqëndrohet fillimisht tek investitorët që veprojnë në Shqipëri.

Banka Europiane: Shqipëria me nivel të lartë të përdorimit të euros, tregues mosbesimiNjë vrojtim i Bankës Qendrore Europiane tregon se agjentët financiarë në rajonin e Ballkanit vazhdojnë të parapëlqejnë përdorimin e euros në vend të monedhës së tyre kombëtare kryesisht për arsye të cilat lidhen veçanërisht me besimin.

Do të sekuestrohen 18 mijë bizneseDrejtoria e Tatimeve ka përditësuar listën e tatimpaguesve me detyrime të papaguara në afat, ndaj të cilëve Administrata Tatimore, ka vendosur marrjen e masave të sigurimit mbi të gjithë pasuritë për ekzekutimin e detyrimeve dhe ka filluar procedurën e mbledhjes me forcë të tyre.

“Lulëzimi” i kriptomonedhave, paralajmërimi i Autoritetit europian për TregjetPas bitcoin dhe etherum duket se dhimbja e kokës për autoritetet që kontrollojnë tregjet po bëhet më e madhe sepse lulëzimi i kriptomonedhave të tjera të pakontrolluara po bëhet gjithmonë e më problematik.