Ekonomia

Varfëria në zemër të Tiranës, qytetarët blejnë bukë veresijeFehrideja është një grua mallakastriote rreth të 50-ave.

Tatimi progresiv, FMN: Rëndon mbi shtresat e varfra dhe të mesmeFondi Monetar Ndërkombëtar hedh poshtë filozofinë e qeverisjes socialiste mbi tatimin progresiv të pagës, që presupozon mbështetje për shtresat sociale duke ndihmuar të varfrit dhe shtresën e mesme e taksuar më shumë të pasurit.

Tregu Rajonal, Shqipëria përkeqësoi tregtinë me vendet e CEFTA më 2016Teksa në Trieste të Italisë, në një samit të posaçëm, u ra dakord për të zhvilluar tregun e përbashkët rajonal në Ballkan, të dhënat faktike për tregtinë të paktën në rastin e Shqipërisë, nuk tregojnë përparim në vitin 2016.

Çmimet e biletave të avionëve ulen në tetor“Arratia” e  shqiptarëve drejt destinacioneve jashtë kufijve është një tendencë në rritje vit pas viti.

Rritja e kostos së ujit, subvencion për vjedhësitGuximi i Bashkisë së Tiranës që premton 24 orë ujë të pijshëm për kryeqytetin, ndonëse në këto kohë moderne duket grotesk, në një vend si Shqipëria ku për ujin janë thurur legjenda, është një ambicie që duhet vlerësuar me seriozitet të plotë.