Financat

1 milion shqiptarë në varfëri ekstremeE ndërsa 1 milion shqiptarë rezultojnë të jetojnë në varfëri ekstreme, qeveria vijon të rrisë tenderat dhe konçesionet, duke thelluar gropën e ekonomisë së çdo familjeje shqiptare.

EUROSTAT: Shqipëria me çmimet më të larta të ushqimeve në EuropëRritja e Përgjithshme e Çmimeve sipas standardit të EUROSTAT pësoi rritje të mëtejshme në muajin tetor duke arritur në 3.2 për qind, teksa sipas metodologjisë vendase që përdor INSTAT inflacioni në muajin tetor ishte 1.9 për qind ose 1.3 pikë përqindje më pak se referenca e Eurostat.

FMN: Shqipëria më e varfra e EuropësRaporti

Zhduket shtresa e mesme, thellohet niveli i varfërisëNdërsa qeveria flet për një rritje ekonomike, në fakt familjet shqiptare kanë gjithmonë e më pak lekë në duar për të përmbushur nevojat e tyre më elementare.

Raporti i BB: Shqipëria e 125-ta në botë për taksat e lartaShqipëria është e 125-ta në  botë ndër 190 ekonomi të ndryshme për pagesën e taksave, thuhet në raportin e publikuar ditën e Martë nga Banka Botërore dhe nga rrjeti prestigjioz Pwc në raportin me titull “Pagesa e Taksave 2018”.