Kosovë, ndryshime pushteti në disa komunaNë Kosovë në 19 komuna, përfshirë gjashtë qendrat e mëdha, u zhvillua raundi i dytë i zgjedhjeve për kryetar komunash.

Skandal korrupsioni i gjyqtarëve të BE (EULEX) në Kosovë, të gjithë të korruptuarNë Kosovë, kryetari i gjyqtarëve të EULEX-it, Malcolm Simmons, ka dhënë dorëheqjen, duke e akuzuar këtë mision për përfshirje në korrupsion.

Kosova e para në Ballkan për rritjen ekonomike me 4.4%!Ish-Kryeministri Berisha përshëndet raportin e Bankes Boterore per Ballkanin, që e klasifikon rritjen ekonomike të Kosova në krye te listes.

Drejtësi si e Kosovës, deputetit Milaim Zeka i sekuestrohen tre banesa pas arrestimit

 

Hetimet

Hidhërimi i presidentit Thaçi me BE-nëPresidenti i Kosovës, Hashim Thaçi, po mban një kurs mjaft të ashpër të retorikës politike karshi qasjes së Bashkimit Evropian ndaj Kosovës, në veçanti ndaj kushtëzimit të liberalizimit të vizave dhe proceseve integruese.