Mistere

Misteri i 64 zhurmave të forta në të gjithë botënBanorët në Alabama mbetën pa fjalë javën e shkuar kur një zhurmë e fortë (boom) u dëgjua në shumë zona.

Oumuamua, objekti misterioz i ardhur nga një sistem tjetër diellorAstronomët kanë zbuluar një objekt misterioz në sistemin tonë diellor, i cili mendohet se ka ardhur nga një sistem tjetër diellor.

NASA: Në dy dekadat e ardhshme do zbulohet jeta jashtëtokësoreSipas shkencëtarëve të NASA-s jeta jashtëtokësore mund të zbulohet në dy dekadat e ardhshme.

Zbulohet planeti Ross 128b, i ngjashëm me TokënSipas një zbulimi të ri, një planet me madhësinë e  njëjtë me Tokën dhe me një temperaturë të ngjashme të sipërfaqes mund të jetë “vendbanimi më i afërt për një jetë të mundshme”.

Misteri i liqenit Nyos në KamerunBëhet fjalë për një ngjarje të ndodhur më 21 gusht të vitit 1986, një nga fatkeqësitë më misterioze natyrore në histori.