Poezi për Sigurimin/ Ja pse e dashuronte njeriu i ri i komunizmin


Në të kaluarën, në jo pak raste hasim edhe poezi për armën e Sigurimin dhe punëtorin operativ. Një prej këtyre është edhe kjo që bashkëlidhet, e cila tregon qartë se për çfarë e dashuronte njeriu i ri i komunizmit, punëtorin operativ.