Fundjavë nëntori, në zbulim të tartufit dhe verërave piemontezeNjë itinerar midis kodrave të mrekullueshme të Kuneos, të qëndisura me vreshta, në zbulim të tartufit dhe verërave të mëdha piemontere. Ku vjeshta është më e shijshme.
Është në Bra, një provincë në Kuneo, ku në mesin e viteve '80 lindi lëvizja slow food, tashmë një realitet global. Në përgjigje të përhapjes së ushqimit të shpejtë dhe jo të shëndetshëm, objektivi ishte, dhe është ende sot, ajo për t'i dhënë vlerën e duhur ushqimit, në respekt të prodhuesve, të historisë së tyre dhe ambientit. Tavolina e mirë rikthehet të jetë një rast takimi dhe bashkëjetese, ndërsa produktet ushqyese, mënyra e prodhimit dhe traditat lokale të ushqimit dhe verës bëhen pasuri të vërteta kulturore.
Nuk është çudi që ky cep i Piemontes ka përkundur slow food. Pak më larg se Bra shtrihen kodrat e Langhe, Roero e Monferrato, një peizazh i shpallur Trashëgimi Botërore e Uneskos, me vreshtat mahnitëse që prodhojnë disa nga verërat më të famshme italiane: Nebbiolo, Barolo, Barbaresco e Dolcetto. Vjeshta me mjegull dhe vera e nxehtë favorizojnë habitatin e tartufit të bardhë, që së bashku me gjëra të tjera të shijshme si, kërpudhat, djathërat, makarona të freskëta të bëra në shtëpi deri tek lajthitë, mbushin plot dyqanet lokale.

Burimi: Vanity Fair Italia