Aplikimi i TVSH, administrata shtetërore nuk ka infrastrukturën e duhurAdministrata shtetërore nuk ka infrastrukturën e duhur për të përfshirë në TVSH dhe biznesin e vogël.
Ky shqetësim u ngrit gjatë një diskutimi me drejtoren e tatimpaguesve të mëdhenj me përfaqësues të Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë. Drejtorja e Tatimeve sqaroi se kjo çështje është ende në diskutim dhe nuk ka draft përfundimtar.Përsa i përket aksionit anti-informalitet, Pipa premtoi më pak kontrolle nga tatimorët.

Përfshirja e biznesit të vogël në TVSH nuk është e studiuar. Eksperti për politikat fiskale pranë Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë ngriti si shqetësim faktin se kjo nismë do sjellë kosto për biznesin e vogël në një kohë që administrata tatimore nuk është ende gati.

Bujar Bendo: Për fushatën e biznesit të vogël dhe përfshirjen e TVSH kemi qenë nga të parët, kemi dy vjet që ia kemi propozuar me shkrim Ministrisë së Financave të që të bëhet. Kjo nuk është as bashkëpunim me binzesin, as marrje mendimi dhe as platformë konstruktive. E tha Kryeministri dhe kemi gjithë këto ditë që ne nuk e dimë asnjëri do të ketë një prag, do përfshihen këta, ka përjashtime apo nuk ka përjashtime? Ai tha të gjithë, që në fillim. Ju vazhdoni dhe po diskutoni do ketë një prag, do jetë 2 milion. Tani po diskutohet teknikisht dhe ne nuk e dimë.