Si Veliaj vjedh me tenderat me Dabullën e “Hajmarrjes për Drejtësi”Një qytetar ka denoncuar një skandal të kreut të Bashksië së Tiranës, Erjon veliaj me një tender të UKT për blerje kimikatesh për vitin 2017.

Qyteri i është drejtuar me një mesazh ish-Kryeminsitrit Berisha ku e informon se Veliaj ia ka dhënë tenderin djalit të Arta Dades me ofertë më të madhe duke vjedhur në mënyrë të hapur.

“Nje vjedhje e hapur e Lal plehut me Dabullen e "Hakmarrjes per Drejtesi"!

Qytetari dixhital denoncon:

Bashkin e Tiranes, Entin e UKT per tenderin per blerje kimikate per vitin 2017

Fondi Limit i prokurimit: 97678724 leke pa tvsh, fituesi sipas KVO-se me urdher te Lal plehut eshte Ë Center (Dabullet e Hakmarrjes per Drejtesi) me oferte 96944359 leke, me 734365 leke me pak!!!!

Vlera e te parit te skualifikuar eshte 20% me e ulet se fondi limit!!!

Vjedhja spekakolare eshte rritja e fondit limit me 40 % me e larte se ne 2016-ten.

I bej thirrje prokurorise se shtetit te nderhyje me urgjence dhe te vendos para ligjit Lal plehun dhe banden e tij, me te cilen ai vjedh taksat e qytetareve me prokurime antiligjore!”, shkruan Berisha në Facebook duke publikuar të pliotë mesazhin e qytetarit.

"Z.Berisha! Se pari te uroj shendet, me duhet te informoj per nje afere korruptive te madhe te Bashkise Tirane, Entit Porkurues UKT, Blerje Kimikate per vitin 2017: Fondi Limit i prokurimit : 97678724leke pa tvsh, fituesi sipas KVO-se eshte W Center me oferte 96944359 leke, me 734365 leke me pak!!!! Vlera e te parit te skualifikuar eshte 20% me e ulet se fondi limit!!!Vjedhja spekakolare eshte rritja e fondit limit me 40 % me e larte se ne 2016-ten !!!Kush fshihet pas WCenter,padyshim djemte e Arta Dades!!! Prokurimi ka qene farse,pasi kompania fituese,ka larguar nga pjesmarrja dhe skualifikuar te gjithe operatoret! Vlera e fituesit eshte ne masen e 99.2 % te fondit limit !Me shume respekt ...Laprake"