Një dron ambulancë që mund t’ju shpëtojë jetënNë disa zona rurale, njerëzit mund të rrinë e të presin me orë për ndihmën mjekësore.
Por një dron i ri ambulancë, i dizenjuar për të shkurtuar kohë, mund të shpëtojë jetë.
Koncepti i dronit nuk ka nevojë për një pilot dhe është i vogël mjaftueshëm për tu ulur lehtësisht në rrugë, ndryshe nga helikopterët e mëdhenj të ambulancës.
Roboti fluturues është dizenjuar nga Argodesign, një kompani me bazë në Austin, Texas.