Sociale

Shkon në 60 numri i të asfiksuarve nga tymi i kaldajës në shkollën e ShupenzësShkon në 60 numri i nxënësve të asfiksuar në shkollën e Shupenzës.

Mësuesit e Shqipërisë pa kontratë pune, Ministrja e Arsimit refuzon të firmosë prej 6 muajsh!Të gjithë mësuesit e Shqipërisë, 36 mijë mësues të arsimit parauniveristar janë prej 6 muajsh pa kontratë pune.

Varfëria ekstreme, kuksianët duan të largohen nga ShqipëriaPapunësia, varfëria, lufta e pamundur për mbijetesë në kërkim të një jete më të mirë e ka shndërruar largimin nga Kukësi në të vetmen rrugëzgjidhje të shqiptarëve për të garantuar jetesën e familjeve të tyre.

Vdekshmëria amësore, Shqipëria me normën më të lartë në rajonVdekshmëria amësore për shumë njerëz mund të jetë një dukuri që i përket të kaluarës, por fenomeni është ende i pranishëm në Shqipëri, e për fat të keq shumë më e lartë se në vendet e rajonit.

Banka thotë se plakja e popullsisë është një rrezik për ekonominëEkonomia e vendit vijon të rritet poshtë potencialeve të saj dhe me shumë gjasë ky fenomen do të vijojë edhe në periudhën në vijim.