Monedha

Banka Europiane: Shqipëria me nivel të lartë të përdorimit të euros, tregues mosbesimiNjë vrojtim i Bankës Qendrore Europiane tregon se agjentët financiarë në rajonin e Ballkanit vazhdojnë të parapëlqejnë përdorimin e euros në vend të monedhës së tyre kombëtare kryesisht për arsye të cilat lidhen veçanërisht me besimin.

Do të sekuestrohen 18 mijë bizneseDrejtoria e Tatimeve ka përditësuar listën e tatimpaguesve me detyrime të papaguara në afat, ndaj të cilëve Administrata Tatimore, ka vendosur marrjen e masave të sigurimit mbi të gjithë pasuritë për ekzekutimin e detyrimeve dhe ka filluar procedurën e mbledhjes me forcë të tyre.

“Lulëzimi” i kriptomonedhave, paralajmërimi i Autoritetit europian për TregjetPas bitcoin dhe etherum duket se dhimbja e kokës për autoritetet që kontrollojnë tregjet po bëhet më e madhe sepse lulëzimi i kriptomonedhave të tjera të pakontrolluara po bëhet gjithmonë e më problematik.

Pasiguria, bankat e huaja po tërhiqen nga ShqipëriaFondi Monetar Ndërkombëtar, në raportin e fundit për parashikimin ekonomik rajonal të titulluar “Europa prek hapat e saj”, publikuar sot, i ka kushtuar një kapitull të veçantë efektit të tërheqjes së bankave mëmë nga rajoni i Ballkanit Perëndimor, me në fokus sjelljen e bankave greke.

Aktiviteti i jashtëligjshëm në vend solli rënien e eurosNë gjashtëmujorin e parë të 2017-s, euro arriti në tregun vendas nivelin më të ulët të nëntë viteve, duke u këmbyer më 27 qershor (dy ditë pas zgjedhjeve të përgjithshme parlamentare) në nivelin e 131.9 lekëve.