Express

Paralelizma ballkanikëJacques Rupnik

Rreziku më i madh për ekonominë globaleChristopher Smart

Masakra komuniste e nëntorit 1944 në Tiranë, urdhëruar nga Enver Hoxha dhe jugosllavi Vojo TodoroviçNë tetor-1944 në qytetin e Tiranës komunistët shkaktuan një terror të madh në radhët e kundërshtarëve të tyre.

Mekanizmi i ri mbrojtës i BE23 shtete anëtare të Bashkimit Europian kanë vendosur që t’i japin jetë Permanent Structured Cooperation (PESCO) në fushën e mbrojtjes.

Lufta për pushtet në Arabi, kush fitoi?Princi Trashëgimtar Mohammed bin Salman duket se po prish fare kuptimin tonë lidhur me atë sesi sundohet Arabia Saudite.