Mistere

NASA: Në dy dekadat e ardhshme do zbulohet jeta jashtëtokësoreSipas shkencëtarëve të NASA-s jeta jashtëtokësore mund të zbulohet në dy dekadat e ardhshme.

Zbulohet planeti Ross 128b, i ngjashëm me TokënSipas një zbulimi të ri, një planet me madhësinë e  njëjtë me Tokën dhe me një temperaturë të ngjashme të sipërfaqes mund të jetë “vendbanimi më i afërt për një jetë të mundshme”.

Misteri i liqenit Nyos në KamerunBëhet fjalë për një ngjarje të ndodhur më 21 gusht të vitit 1986, një nga fatkeqësitë më misterioze natyrore në histori.

Për "faj" të ngadalësimit të Tokës, 2018 viti i tërmeteve të mëdha?Një kërkim i ri del në përfundimin se viti 2018 mund të jetë viti i tërmeteve të mëdhaja.

OGLE-2016, planeti vigan i zbuluar në Rrugën e QumështitËshtë trembëdhjetë pikë katër herë më i madh se Jupiteri dhe ka një emër, aspak poetik: quhet OGLE-2016-BLG-1190Lb dhe u zbulua nga astronomët në qendër të Rrugës së Qumështit, të galaktikës sonë.